Make the most out of your ingredients

Citroensuiker

Citroensuiker

Gebruik de schil van citroenen om deze lekker fris zure suiker te maken?

Heerlijk in puddingen, taarten, glazuren en zoete sauzen.

Citroensuiker

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Keuken Frans

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Boen de citroen schoon en schil deze heel dun met een dunschiller. Gebruik alleen de buitenste laag en zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk wit van de schil hebt.
  • Hak de zeste fijn en meng ze vervolgens met de suiker.
  • Leg het suikermengsel op een bakblik en zet in een oven van +/- 20 C° tot de suiker droog is.
  • Pak een schone confituur pot en vul met de suiker. De suiker blijft een aantal maanden goed in een luchtdichte bokaal.
Recept afdrukken Pin recept
Geen commentaren
Laat een bericht achter
Receptbeoordeling